Wie is Esther Verlaan?

Als kind had ik al een bepaalde zachtheid in mij. Ik geloofde er altijd al in dat als iemand iets deed, dat daar wel een reden voor was. Ik was vooral benieuwd: ‘wat maakt dat diegene doet zoals hij of zij doet?’ en ‘wat zou diegene voelen en nodig hebben?’

Ik was er snel over uit dat ik de hbo opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) wilde volgen. Tijdens deze opleiding startte mijn reis in de persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de opleiding liep ik persoonlijk compleet vast. Ik ben nog altijd dankbaar dat mij toen psychosociale therapie werd aangereikt.

Ik leerde tijdens de psychosociale therapie verbinding te maken met mijn lichaam, gevoel, verstand en intuïtie. Ik leerde dat gevoelens specifieke boodschappen hebben, en leerde hiernaar te luisteren en te handelen. Ik leerde om verantwoordelijkheid en regie te nemen over mijn eigen leven. In plaats van dat ik het gevoel had dat situaties mij overkwamen, werd het mij duidelijk dat ik zelf de mogelijkheid heb om te kiezen hoe ik mij tot situaties wil verhouden en zelf het besluit kan nemen hoe ik met situaties wil omgaan. Dit gaf mijn leven zo’n ander perspectief. Ik voelde dat ik niet langer meer aan het overleven was. Ik voelde weer dat ik leefde! Ik had mijn eigen authentieke kracht weer gevonden, sterker dan ooit te voren.

En dit is nog maar een kleine samenvatting, het heeft mij zóveel gebracht. Ik voelde meteen: dit zou eigenlijk iedereen moeten weten! En vooral: ik gun het iedereen, het maakt het leven zoveel lichter en fijner. Alles in mij voelde dat ik hier meer mee wilde gaan doen.

Na het succesvol afronden van mijn MWD opleiding besloot ik verder te gaan met de opleiding tot Psychosociaal Therapeut, om mensen op een warme manier en op een dieper niveau te kunnen begeleiden zoals ik zelf ook heb ervaren. Daarnaast heb ik in deze periode gewerkt als jeugdzorgwerker en maatschappelijk werker waarin ik veel ervaring heb opgedaan, al werd het verlangen steeds groter om volledig psychosociale sessies te gaan geven.

Ik besloot om mijn droom te volgen: een eigen praktijk waarin ik psychosociale sessies kan geven. En dit is werkelijkheid geworden: ik kan jou nu ontvangen in mijn Praktijk Heling & Groei, waarin ik jou begeleiding kan bieden naar een fijner, liefdevoller en lichter leven.

Opleidingen

 • 2024 – heden NLP Trainer
 • 2023 – 2024 NLP Master Practitioner
 • 2022 – 2023 NLP Practitioner
 • 2017 – 2020 Post-Hbo Psychosociaal Therapeut
 • 2013 – 2018 Hbo Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Deskundigheidsbevordering

 • 2022 – Reiki 1
 • 2022 – Studiedag Familieopstellingen
 • 2019 – Training Werken met Thuis
 • 2018 – Cursus Ondersteunende Gebaren
 • 2017 – Studiedag Kinderen, Jongeren en Rouw
 • 2016 – Training Leren Leven met Verliezen
 • 2016 – Training Bindkracht
 • 2015 – Training Oplossingsgericht Werken

Mijn werkwijze

Ik maak gebruik van verschillende methodieken en werkvormen zoals o.a. cognitieve gedragstherapie, focussen, voice dialogue, psychodrama, innerlijk kind, NLP, ontspanningsoefeningen en visualisaties. Mijn werkwijze bestaat vooral uit maatwerk, helemaal afgestemd op wat jij nodig hebt en wat jou verder brengt. Samen ontdekken wat je graag zou willen om daar vervolgens concrete stappen in te maken. In alle veiligheid werken aan jezelf en aan wat jij wil bereiken.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

+31 (0) 6 43 66 44 87 Info@helinggroei.nl